lauantai 23. heinäkuuta 2016

Jälkipuinti: Guardia Nueva, Saara Aalto ja Teemu Roivainen

Kävin katsomassa ja kuulemassa Jyväskylän Kesän keskiviikkoillassa Guardia Nuevaa, solisteinaan Saara Aalto ja Teemu Roivainen. Konsertissa tango ja iskelmä kohtasivat musikaalimaailman, mikä jo etukäteen kiinnosti kovin.

Konsertin ohjelmisto koostui iskelmistä, tangoista ja musikaalikappaleista, sekä muutamasta yllätyksestä. Tosin musikaalifanina odotin, että varsinaisia musikaalikappaleita olisi kuultu illan aikana enemmän kuin 4. Harmitus tästä ei jäänyt kuitenkaan päällimmäiseksi tunteeksi, onneksi.

                                          Kuva: Ville Munter

Guardia Nueva on käsittämättömän taitava orkesteri. 15 henkinen joukko loihti paikoin hyvinkin massiivista, pauhaavaa musiikkia ja toisaalta herkkää tunnelmointia. Kapellimestari Raimo Vertainen oli vertaansa vailla tunnelman ylläpitäjänä myös välispiikeissä.

Saara Aalto ja Teemu Roivainen eläytyivät esittämiinsä kappaleisiin vahvasti. Minulle kuulijana vaikuttavimmat kokemukset syntyivät kummankin artistin kohdalla, kun he lauloivat voimakkaasti. Hiljaisemmat kappaleet olisivat kohdallani vaikuttaneet enemmän kenties hieman intiimimmässä esitystilassa. Juurikin suurien tunteiden konserteille Teltta toimii esitystilana todella hyvin.

Ilta oli kovin onnistunut, viihdyttävä. Kuin olisi Tangomarkkinoilla käynyt - hyvässä mielessä.

                                          Kuva: Ville Munter



-Jani


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti