lauantai 16. heinäkuuta 2016

Ennakkomietintöjä: Marc Gassot: Dark Side of the Mime

Kaikista Jyväskylän Kesän huikeista esityksistä olen odottanut ehkä eniten Marc Gassotin Dark Side of the Mime -esitystä. Jyväskylän Kesän esitteessä esitystä kuvaillaan groteskiksi, tajunnanräjäyttävän fyysiseksi sekä runsaasti mustaa huumoria sekä hätkähdyttävää pornomiimiä sisältäväksi. Esitykselle on tämän lisäksi lyöty K – 18 merkintä. Gassot on sanonut, että lavalla ei varsinaisesti tapahdu mitään hätkähdyttävää, jokainen luo mielikuvat omassa, likaisessa mielessään. Itse olen suuri mustan huumorin ystävä ja pidän mm. elokuvista jotka sisältävät ääriväkivaltaa. Näitä puolia itsessäni tutkiessani joudun toteamaan, että Gassotin esitys uppoaa minuun todennäköisesti kuin kuuma veitsi voihin. Tai tässä yhteydessä voisi varmaankin puhua myös jonkun muun uppoamisesta ihan jonnekin muualle, mutta jätetäänpä se nyt kuitenkin väliin… Pääsin myös näkemään jo pienen pilkahduksen Gassotin ammattitaidosta torstain Circo Aereon Acradabra -esityksessä, ja jo pelkästään tuon kokoperheen esityksen perusteella fanitan Gassotia jo jonkin verran. Ennakko-odotukset ei siis voisi olla korkeammalla!
-Yelena

Marc Gassotin Dark Side Of The Mime on esitys, jota odotan eniten Jyväskylän Kesän tarjonnasta.
Gassot on tuttu näyttelijä minulle entuudestaan esimerkiksi televisiosarja Mustista Leskistä. Teatterin lavalla en ole häntä aiemmin nähnyt.
Katsoin taannoin lyhytelokuvan L'Artiste, jossa Gassot näytteli mimiikan keinoin ja viimeistään se sai minut vaikuttumaan. Samoin Circo Aereon Abracadabra vaikutti eritoten Gassotin osalta. Herkkää, älykästä tekemistä häneltä. Odotan Dark Side Of The Mime -esitykseltä vahvaa läsnäoloa, yllättävyyttä, hauskaa, rujoa tekemistä.
 -Jani

Näin Marc Gassotin ensimmäistä kertaa livenä Circo Aereossa pari päivää sitten ja kyllä oli huikea sekin! Ehkä siitäkin syystä voin sanoa olevani fani jo aika kympillä. Odotan Dark Side of the Mime -esitystä todellakin innolla. Esityksessä tullaan näkemään juuri sen tyyppistä huumoria, jonka uskon lauantai iltana uppoavan loistavasti, ainakin minuun! Jännitystä tuo myös se, että koskaan ei tiedä milloin sinut tempaistaan lavalle ja pääset itsekin osaksi esitystä. Näin kuitenkin käy valitettavasti vain harvoille... Kaiken kaikkiaan olen huomannut pitäväni mimiikasta erittäin paljon ja siitäkin syystä odotukset tälle illalle ovat korkealla.
-Helena


Marc Gassot: Dark Side of the Mime tänään, lauantaina 16.7. Jyväskylän kaupunginteatterilla klo 20.00

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti