perjantai 22. heinäkuuta 2016

Jälkipuinti: Circo Aereo: Abracadabra

Tunnelma viime viikon torstaina Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä oli kuin suoraan menneen ajan sirkuksesta; Tommi Lindellin osuva livemusiikki, valot, puvustus sekä lavastus loivat käsin kosketeltavan tunnelman, joka vei välittömästi katsojan menneeseen maailmaan ja pois festivaalikaupungin sykkeestä.

Miimikko Marc Gassot teki suuren vaikutuksen tarkalla mimiikallaan. Hän osasi omissa kohtauksissaan ottaa yleisön haltuun, oli katsoja sitten lapsi tai aikuinen. Oli ilo nähdä suomalainen miimikkotaituri, sillä kovin usein en ole kotimaiseen mimiikkaan törmännyt. Onneksi sekä fyysinen teatteri että sirkus ovat nousussa esittävissä taiteissa. Ehkäpä kymmenen vuoden päästä tällaisia esityksiä on nähtävillä pilvin pimein. 

Valokuva: Nina Huisman

Esitys olisi kaivannut heti alkuun vauhdikkaampaa otetta. Pyörivien jonglöörauslautasten aikana tunnelma hieman hiipui esityksen ensimmäisten minuuttien jäljiltä. Kohtaus osoitti eittämättä suurta taituruutta sekä Gassotilta että etenkin notkeusakrobaatti Jatta Borgilta, mutta olisin kaivannut Gassotin lavaisännäksi, joka olisi omalla mimiikallaan rytmittänyt kohtausta paremmin. 

Kokonaisuutena Circo Aereon Abracadabra oli onnistunut, sillä viimeisen akrobatianumeron jälkeen olo oli häkeltynyt – nytkö tämä jo loppui? Menneessä ajassa upeiden taiteilijoiden kanssa olisi viihtynyt erinomaisesti vielä ainakin vartin pidempään. 

-Taru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti