keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Ennakkomietintöjä: Circo Aereo: Abracadabra

Ensimmäisen kosketuksen sanattomaan teatteriin sain 2010 Jyväskylän Kesässä, kun kävin katsomassa Okidokin Slips Inside –esityksen. Uusi aluevaltaukseni yhdisti silloin stand upia, teatteria ja sirkusta. Ja kaiken kukkuraksi – oli aivan tavattoman hauska ja vaikuttava show. 

Olen myös nähnyt jyväskyläläistä naamioteatteria, joka sekin sai minut vakuuttuneeksi sanattoman teatterin lumoavuudesta ja ihmeellisestä taituruudesta, jota sen osaajat kehollaan ilmentävät. 

Näiden kokemusteni pohjalta odotan Circo Aereon teosta Abracadabra todella paljon. Circo Aereo on ensimmäinen suomalainen nykysirkusryhmä, joka on myös kansainvälistynyt kulttuuritoimija (www.circoaereo.net). Abracadabrassa lavalla nähdään akrobaatti Jatta Borg, miimikko Marc Gassot sekä muusikko Tommi Lindell.

Linkki traileriin: 

https://vimeo.com/159765492 

Abracadabran trailerin katsottuani huomasin siinä olevan enemmän sirkusta, kuin mitä Okidokin esityksessä näin. Tämä ei todellakaan haittaa, sillä Circus Tristen/Vesa Purokurun Veitsenterällä-ennakkoesityksen nähneenä olen nykyään äärimmäisen lumoutunut myös sirkuksesta! Veitsenterällä oli esityksenä koskettava, aito, herkkä, inspiroiva, upea… mitä vielä. Ylisanoja ei voi olla liikaa.

Odotan siis näkeväni Abracadabrassa jotain tuttua teatterista, mutta myös jotain uutta ja maagista, jotain sellaista mihin todennäköisesti jään koukkuun. Jotain, mikä avartaa käsityksiäni sanattomasta teatterista entisestään. Jotain sellaista, mikä saa minut kulkemaan hymyssä suin loppuillan. 

Circo Aereo: Abracadabra to 14.7. klo 18 kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. 

-Taru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti