torstai 14. heinäkuuta 2016

Ennakkomietintöjä: Wusheng Co: Musashi - Miekan tie

Myönnän, että pekingooppera, no-teatteri sekä kabuki ovat minulle melko tuntemattomia käsitteitä. Jyväskylän Kesän ohjelmaa selatessani Miekan tie herätti kuitenkin välittömästi mielenkiintoni.  Näiden minulle täysin tuntemattomien elementtien yhdistäminen minulle tutumpaan heavy-musiikkiin kuulostaa mielenkiintoiselta, joltakin sellaiselta, jota ei ihan koska vaan pääse kokemaan.

Esitys pohjautuu 1600-luvulla eläneen Miaymoto Musashin kirjaan ”The Book of Five Rings”, jota pidetään itämaisten taistelulajien perusteoksena. Kirja kertoo samurain, soturin, elämästä, analysoi taistelun prosesseja sekä samalla kertoo ajattomista elämän periaatteista. Valitettavasti en itse ole ehtinyt perehtymään kirjaan, mutta uskon sen olevan mielenkiintoinen lukukokemus myös taistelulajeja harrastamattomalle. 

Mutta takaisin Wusheng Companyn Miekan tie -esitykseen. Wusheng Company on ensimmäinen Euroopassa toimiva ammattimainen peking-oopperaryhmä. Ryhmän perustaja ja johtaja Antti Silvennoinen on käynyt hakemassa oppinsa Kiinan kansallisesta perinteisen teatterin akatemiasta. Odotankin näytöksen olevan autenttista peking-oopperaa pienelllä länsimaisella tvistillä. Uskon, että lavalla nähdään viimeiseen asti hiottuja, näyttäviä taistelukohtauksia sekä taidokasta aseiden käsittelyä. Visuaalista ilottelua nähdään varmasti niin ryhmän näyttävissä liikemateriaaleissa kuin puvustuksessakin. 

Tässä vielä esityksen traileri, jonka avulla voi virittäytyä tunnelmaan: 



Wusheng Co: Musashi – Miekan tie perjantaina 15.7. Jyväskylän kaupunginteatterilla klo 21.00.

-Yelena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti