perjantai 22. heinäkuuta 2016

Jälkipuinti: Wusheng Company: Musashi - Miekan tie

Wusheng Companyn Musashi – Miekan tie oli hyvin hypnoottinen esitys, jonka ääressä tunti kului ohi lähes huomaamatta. Äärimmäisen tarkaksi hiottu, ja varmasti satoja treenitunteja vaatinut, koreografia kertoi samurain tarinaa, jossa kuolema todella oli jatkuvasti läsnä. Tunti ei kuitenkaan ollut täynnä pelkkää toimintaa ja taistelua, vaan välillä rauhoituttiin ja muistutettiin myös siitä, kuinka taitavan samurain täytyy myös osata keskittyä sekä hallita mielensä. Kauniin ja yksinkertaisen puvustuksen sekä esiintyjien mustien peruukkien sekä maskeerauksien kanssa välillä melkein unohti, että näyttämö oli täynnä suomalaisia ammattilaisia kansainvälisten tähtien sijaan. Oman alansa ehdottomia ammattilaisia olivat myös esityksen taitavat muusikot. Esitys heräsi eloon, kun upea koreografia ja metallimusiikki kietoutuivat yhteen.

Esityksen jälkeen puhuimme oman pienen porukkamme kanssa hieman auki fiiliksiämme juuri näkemästämme ja kokemastamme. Yllätyin siitä, että ryhmämme mielipiteet jakautuivat niin suuresti. Eräs henkilö tunnusti heti, että särökitara ei koskaan ole kuulostanut hyvältä hänen korvaansa ja tämä esitys ei tehnyt poikkeusta siinä asiassa. Toinen henkilö taas oli sitä mieltä, että esitys oli kovin tasainen ja ei saanut pidettyä hänen mielenkiintoaan yllä, vaan usean pitkän päivän jälkeen hän meinasi jopa torkahtaa kesken esityksen.
Kuvaaja Nina Huisman
Jos metallimusiikki ei kuulosta omaan korvaan hyvältä jäi tästä esityksestä hyvin oleellinen elementti kokematta, ja minun on helppo ymmärtää miksi esitys ei miellyttänyt. Pystyn myös ymmärtämään kommentin siitä, että esitys olisi ollut tasainen. Itse en kuitenkaan pitänyt t
ätä tietynlaista tasaisuutta ongelmana vaan enemmänkin osana tarinaa. Ainut asia joka minua esityksessä hieman vaivasi oli esiintyjien yksittäiset repliikit kesken esityksen, joiden funktiota en oikein ymmärtänyt. Osa näistä repliikeistä oli suomeksi ja osa ruotsiksi ja en myöskään löytänyt syytä tähän kaksikielisyyteen.
Tästä huolimatta pidin Wusheng Companyn esityksestä todella paljon. En ole koskaan aikaisemmin nähnyt mitään vastaavaa ja on hienoa nähdä kuinka monipuolista sekä ammattimaista kulttuuria Suomessa nykypäivänä tehdään. Suosittelen siis Musashi – Miekan tietä lämpimästi kaikille!

-Yelena
Kuvaaja Nina Huisman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti